Η πολιτική επικοινωνία στο διαδίκτυο ......

Η πολιτική επικοινωνία στο διαδίκτυο είναι για πολλά χαστούκια
Συμμετείχα και εγώ στην έλευση των πολιτικών στα social media προ τριετίας. Είχα την τύχη και την ατυχία να γνωρίσω πολλούς και να μάθω πολλά.
Γνωρίζω ποιος εργάζεται για ποιον και ποιος συνεργάζεται με ποιον σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό.
Και το σημαντικότερο όλων -εφόσον δε χαϊδεύω αυτιά κι ούτε υπήρξα ποτέ χαμηλού προφίλ - αναγνωρίζω πολύ καλά πως η μαγκιά κ*ανιά των ανώνυμων, ψευδώνυμων κι επώνυμων συχνά θεωρείται υπέρτατη αρετή στο διαδίκτυο όπου η μάζα υπηρετεί τους κλασικούς νόμους της διαφήμισης, τύπου "όσο πιο χαζός νομίζεις πως είναι ο άλλος, τόσο πιο έξυπνος θα νιώθεις πως είσαι εσύ".

Τα τρία τελευταία χρόνια δε, όλοι έχουμε ζήσει στο διαδίκτυο και εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές.
Δεν είναι κάτι καινούργιο η έλευση των πολιτικών στο web ούτε είναι κάτι πρωτάκουστο η συνεργασία αυτών με άτομα "επιρροής" στο διαδίκτυο.
Ακριβώς λοιπόν επειδή όλα αυτά είναι γνώριμα και μόνο οι νεο-εισερχόμενοι στα κοινωνικά δίκτυα αγνοούν τις τακτικές αλλά και τις δυνατότητες, δράττομαι της ευκαιρίας του σημερινού facebook status μου να ενημερώσω τους νέους και παλιούς για όσα πλέον βγάζουν μάτι.

1. Ακόμα και η κουτσή Μαρία -που λέει ο λαός- μπορεί να διαχειριστεί ένα facebook page πολιτικού εάν έχει ικανοποιητική μόρφωση, ενημέρωση και λογική. 

2. Ένας και δύο μήνες δεν αρκούν για να καταφέρει οτιδήποτε ένας πολιτικός στα λεγόμενα social media. Ο χρόνος δεν είναι αρκετός ούτε για συσπείρωση των υποστηρικτών του ούτε για προσέλκυση νέων. Η παρουσία του όμως στο διαδίκτυο είναι αναγκαία εφόσον εδώ είναι ένας νέος χώρος προβολής τον οποίο θα ήταν βλακώδες να αφήσουν ανεκμετάλλευτο. Το πώς και τι και δια ταύτα θέλει συνεργασία, ενημέρωση και τακτικότητα.

3. Δεν είναι πολιτική επικοινωνία - και δεν με ενδιαφέρει πόσο μεγάλο social media agency έχεις ούτε πόσα χρόνια δούλεψες σε πολιτικά γραφεία - να αναδημοσιεύεις κάθε τι που γράφει ένας συνεργάτης σου αλλά όταν κάποιος ανοίγει διάλογο μαζί σου να δηλώνεις "σόρυ έχω δουλειά πρέπει να φύγω"

4. Δεν είναι πολιτική επικοινωνία να διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου ή να προσπαθείς να με εκθέσεις ηλίθιε. Θα το θυμάμαι και θα ανταποδώσω όταν θα σε πονάει πολύ γιατί εγώ δεν πληρώνομαι όπως εσύ και δεν λογοδοτώ σε κανέναν. 

5. Δεν είναι πολιτική επικοινωνία η ωραία cover photo ούτε τα δεκάδες ή εκατοντάδες like που δεν έχω ιδέα από ποιον προέρχονται.

6. Δεν είναι πολιτική επικοινωνία το τρολάρισμα , βλάκα.

7. Δεν είναι πολιτική επικοινωνία οι καλημερο-καλησπέρες, τα ζαχαρένια γαμβριάτικα dm και η πλακίτσα που σου κάνει ο άλλος για να είναι συμπαθής και να τον ακολουθείς. Αν ψάχνεις για άγιους, είναι νεκροί κι αν βλέπεις άγιους είναι ψεύτικοι.

8. Δεν είναι πολιτική επικοινωνία να γλείφεις δημοσιογράφους, ηλίθιε.

9. Ναι ανόητε ψηφοφόρε. Η πολιτική ήρθε στο διαδίκτυο για να εκτονώνεσαι και μετά να κοιμάσαι ήσυχος. Όπως ακριβώς κι αυτοί που θέλουν πολλά χαστούκια.

10. Και κάτι τελευταίο [το facebook status που με οδήγησε σε αυτή την ανάρτηση]


Όταν βλέπεις κάποιον στο διαδίκτυο να χλευάζει το όνομα ή την εμφάνιση ενός πολιτικού , να ξέρεις πως απευθύνεται σε έναν ηλίθιο ψηφοφόρο που δεν τον απασχολεί η ουσία. Και απευθύνεται σε έναν ηλίθιο ψηφοφόρο διότι αυτός ο ψηφοφόρος τον συμφέρει. Κατάλαβες;  

e-diva

Penulis : JUST SAY ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Η πολιτική επικοινωνία στο διαδίκτυο ...... ini dipublish oleh JUST SAY pada hari Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Η πολιτική επικοινωνία στο διαδίκτυο ......