Η Γέννηση της Αφροδίτης και άλλα διάσημα ....



Photoshop στον Botticelli; Η Γέννηση της Αφροδίτης και άλλα διάσημα γυμνά αλλάζουν μορφή

Δείτε την επεξεργασία που έγινε στους πιο διάσημους πίνακες γυμνών για να ταιριάζουν στα σημερινά πρότυπα ομορφιάς.
H Ιταλίδα καλλιτέχνης Άννα Ουτόπια Τζιορντάνο, στο project της, "Αφροδίτη", "μιξάρει" κάποια από τα πιο διάσημα γυμνά στην ιστορία της τέχνης με Photoshop.
Ουσιαστικά, αλλάζει τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς του χτες σε αυτά που παρουσιάζονται ως ιδανικά σήμερα. Ρωτά, "Τι θα είχε συμβεί αν τα αισθητικά στάνταρντ της κοινωνίας μας ανήκαν στο συνολικό ασυνείδητο των μεγάλων καλλιτεχνών του παρελθόντος;"
Το τολμηρό εγχείρημα της καλλιτέχνιδος μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τα εξαιρετικά αδύνατα κορίτσια του χτες, αυτά που σήμερα εξιδανικεύονται από τη βιομηχανία της μόδας, κοιτούσαν με ζήλια τους αναγεννησιακούς και pin-up σωματότυπους της εποχής τους.     
Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς είναι εντυπωσιακά, ριζικά και ποικίλα. Ενώ σε ορισμένους πίνακες τα γυναικεία σώματα δείχνουν πράγματι πιο ελκυστικά έχοντας μικρότερη μέση ή περιφέρεια, άλλων οι μορφές φαίνονται υπερβολικά εφηβικές ή ατροφικές.
Δείτε το "πριν" και "μετά" του κάθε πίνακα.
The Birth of Venus - William Adolphe Bouguereau

 
The Birth of Venus - Alexandre Cabanel

The Birth of Venus - Botticelli

 
Venus, Cupid, Folly, and Time - Angelo Bronzino

 
Venus - Hayez

 
Venus Anadyomene - J.A.D. Ingres

 
Venere di Urbino - Tiziano

 
Venere e Cupido - Velasquez

 
The Sleeping Venus - Artemisia Gentileschi

 
The Power of Venus - Westal Richard

cosmo.gr

Penulis : JUST SAY ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Η Γέννηση της Αφροδίτης και άλλα διάσημα .... ini dipublish oleh JUST SAY pada hari Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Η Γέννηση της Αφροδίτης και άλλα διάσημα ....